07 Jan
news

Ny styrelseordförande för Nyx Security

7 januari 2013, Stockholm – Anders Norling är ny styrelseordförande i Nyx Security, Sveriges och Europas ledande säkerhetsföretag inom intelligent kamerabevakning i realtid.

Anders Norling har valts till ny styrelseordförande för Nyx Security vid företagets bolagsstämma den 28 december. Han är en erfaren entreprenör och internationell företagsledare som startat och drivit egna företag, bl a Broddway AB (vägunderhåll) och Malte Månson AB (fordonsprodukter och –tjänster).

Han har lång erfarenhet från att leda internationella företag i Europa, Asien och USA. Mellan 2001 och 2010 var Anders VD för Sensys Traffic AB (trafikteknologi) och därefter var han VD för Anoto Group AB (digitala pennor). Anders Norling är idag verksam som styrelseledamot i flera företag inom olika branscher, bl a Sensys Traffic , Lifeassays, Malte Månson, LEON, ECS, MERX, och EKOFASAD.

– Vi är väldigt glada att Anders Norling tackat ja till erbjudandet om att bli ny styrelseordförande för Nyx Security. Nyx Security har patenterade världsledande lösningar som drastiskt kommer att förändra den traditionella säkerhetsbranschen. Anders bakgrund som framgångsrik entreprenör och internationell företagsledare blir en stor tillgång för Nyx i företagets fortsatta expansion, säger Hans Otterling, Partner på Northzone, en av huvudägarna.

Hans Otterling, tidigare styrelseordförande, kvarstår i Nyx Securitys styrelse som ordinarie styrelseledamot.

– Nyx Security är ett mycket spännande företag med en lösning och affärsmodell som revolutionerar hela säkerhetsbranschen. Tillväxtpotentialen är mycket stor och jag hoppas kunna hjälpa till i internationaliseringen av företaget, säger Anders Norling, ny styrelseordförande i Nyx Security.

Videoanalys av händelseförlopp i realtid ger möjlighet att förhindra brott

Nyx Security har tagit den svenska säkerhetsbranschen med storm de senaste tre åren med sin brottsförebyggande innovativa säkerhetslösning baserad på intelligenta kameror och videoanalys av händelseförlopp i realtid. Man har etablerat ett flertal samarbeten med svenska aktörer inom säkerhet, bl a Bravida, G4S Norge och Rapid Larmcentraler, och har fått flera stora beställningar från bl a Statoil, Peab och NCC.

I mars 2011 attraherade Nyx Security expansionkapital från riskkapitalbolagen Amadeus Capital (London) och Northzone (som bl a är stora ägare i Spotify).

Nyx intelligenta lösningar bygger på Revisec, Nyx innovativa säkerhetsplattform baserad på egenutvecklad och världsledande intelligent videoanalys av händelseförlopp i realtid. Kamerorna kan när det händer upptäcka avvikande händelseförlopp, t ex intrång eller avvikelser från rutter och processer, och då larma operatörer som beslutar om omedelbara åtgärder. Systemen möjliggör effektiv dygnet runt-bevakning året om till en låg kostnad och förebygger och dokumenterar skadegörelse, stölder och olyckor.

Nyx Security utnämndes tidigare i år ”Årets säkerhetsföretag 2012” av den samlade svenska säkerhetsbranschen, med motiveringen: ”Nyx Security är ett nytänkande och modernt företag som målmedvetet verkar för att göra avtryck och som både vill utmana trygga traditioner med nya koncept, driva branschutveckling och bli en global spelare att räkna med.”

För ytterligare information kontakta:

Anders Norling
Styrelseordförande, Nyx Security
Mobiltelefon: +46733-451498
Epost: anholding@gmail.com

Marie Agélii
Marknadschef, Nyx Security
Telefon: + 46 771 42 42 00 eller + 46 708 744 622
Epost: marie.agelii@nyx.se

För foto på Anders Norling gå till http://www.nyx.se/pages/press/bildbank/

Om Nyx Security

Nyx Security är ett snabbväxande svenskt säkerhetsföretag som tillhandahåller innovativa säkerhetslösningar och bemannade kameracentraler baserade på egenutvecklad och världsledande intelligent videoanalys av händelseförlopp i realtid. Kunderna finns inom branscher som bank, handel, återvinningscentraler, bensinstationer, transport, fastigheter, industri, bygg, samt kommuner och andra offentliga verksamheter (t ex skolor).

Nyx högteknologiska säkerhetslösningar inkluderar bl a intelligenta kameror som i realtid kan läsa av avvikande händelseförlopp, t ex intrång, eld, vattenläckage eller avvikelser från rutter och processer, och då larma operatörer som beslutar om påföljande åtgärder. Systemen möjliggör effektiv dygnet runt-bevakning året om till en låg kostnad och förebygger och dokumenterar skadegörelse, stölder och olyckor.

Nyx Security grundades 2001 och blev 2008 Sveriges första auktoriserade kameracentral med visuell bevakning i realtid. Se www.nyxsecurity.com. Nyx Security utsågs 2012 till Årets Säkerhetsföretag och företagets grundare och VD, Andreas Johansson Österberg, utnämndes 2011 till Årets Säkerhetsentreprenör.