x

What future are you building?

Get insights from our founders and portfolio news straight to your inbox.

  • Portfolio News
  • 03 April 2014
  • 7 min read
  • Words: Northzone

FOOTWAY formar framtidens skohandel på nätet

I och med förvärvet av Brandos, 55 nya miljoner och nordens största skolager i Helsingborg tar nu Footway täten i kampen om skobranschens nöjdaste kunder. En snabbväxande bransch som förväntas dubblas på bara några år.

Efter förvärvet av Brandos förra året, blev FOOTWAY Nordens marknadsledande skobutik på nätet. Med ett nytt kapitaltillskott på 55 miljoner från i huvudsak riskkapitalbolaget Northzone är FOOTWAY nu redo att maximera effekten av sammanslagningen med Brandos. Northzone, är ett av Skandinaviens största ”Early Stage Technology” team inom venture capital. I deras portfolio återfinns bolag så som Spotify, Pricerunner, iZettle och EPiserver.

–Footway gör det är enkelt att handla skor på nätet. Att fokusera på nöjda kunder, erbjuda nordens bredaste utbud på skor och snabba leveranser har visat sig har vara ett framgångskoncept. Det tidigare förvärvet av Heppo från CDON och nu förvärvet av Brandos gör Footway till marknadsledare i Norden i en snabbt växande marknad. Vi ser fram emot att stödja Daniel Mühlbach och Footway teamet i det fortsatta arbetet med att bygga bolaget, säger Hans Otterling, partner på Northzone.

För att säkerställa fortsatt ledande position vad gäller snabba leveranser samt att möjliggöra ett ännu större utbud av produkter, koncentreras all lagerhantering till PostNords nybyggda och moderna logistikanläggning i Helsingborg. FOOTWAYs huvudkontor i Akalla fortsätter att bemannas med experter inom sälj, IT och kundservice. Idag erbjuder Footway och Brandos 20 100 olika skomodeller och 461 olika varumärken till kunder i Norden.

– Målet är att ytterligare förbättra upplevelsen för kunden genom ett större sortiment, fler varumärken och effektivare leveranser. Brandos har ett starkt varumärke på den nordiska marknaden vilket stödjer vår befintliga tillväxtstrategi, säger Daniel Mühlbach, vd och grundare på FOOTWAY.

De båda butikernas starka varumärken – Brandos och FOOTWAY – bibehålls och kunderna kan tryggt handla vidare med vetskapen om att produkterna finns i lager samt att snabba leveranser och fri retur fortsätter att vara självklarheter. Shoppingupplevelsen utvecklas och förbättras kontinuerligt i de båda butikerna med fortsatt starkt fokus på kundnöjdhet.

För ytterligare information:
Daniel Mühlbach, VD, FOOTWAY
E-mail: daniel.muhlbach@footway.com, Mobil: 070-999 93 43

Hans Otterling, General Partner, Northzone
Email: hans@northzone.com, Mobil: 070- 623 28 28
Louise Liljedahl, Presskontakt, FOOTWAY
E-mail: louise.liljedahl@footway.com, Mobil: 0736-40 93 50