x

What future are you building?

Get insights from our founders and portfolio news straight to your inbox.

  • Portfolio News
  • 13 August 2012
  • 16 min read
  • Words: Northzone

Svensk säkerhetsteknik på export

Stockholm, 13 augusti 2012 – Nyx Security i samarbete med G4S Norge – första steget i utlandssatsning för snabbväxande svenskt säkerhetsföretag

De båda säkerhetsföretagen Nyx Security och G4S Norge har tecknat ett samarbetsavtal enligt vilket G4S i Norge kommer att erbjuda samtliga sina kunder Nyx innovativa säkerhetslösningar för kamerabevakning i realtid. Nyx Securitys teknik för videoanalys av händelseförlopp i realtid ger operatörer möjligheter att vidta åtgärder innan brotten är begångna.

Nyx Security har tagit den svenska säkerhetsbranschen med storm de senaste två åren med sin brottsförebyggande innovativa säkerhetslösning baserad på intelligenta kameror och videoanalys av händelseförlopp i realtid. Man har etablerat ett flertal samarbeten med svenska aktörer inom säkerhet, bl a Securitas, Niscayah, Bravida och Rapid Larmcentraler, och har fått flera stora beställningar från bl a Statoil, Peab och NCC.

I mars 2011 attraherade Nyx Security 100 miljoner i riskkapital från riskkapitalbolagen Amadeus Capital och Northzone Ventures (som bl a är stora ägare i Spotify).

Samarbetet med G4S Norge är Nyx Securitys första stora utlandssatsning. Enligt avtalet kommer G4S att erbjuda samtliga sina kunder Nyx säkerhetslösning, vilket ger de båda företagen en möjlighet att erbjuda innovativa och kompletta lösningar för säkerhet och egendomsskydd på den norska marknaden.

Världens näst största privata arbetsgivare

G4S är världens största säkerhetsföretag med 625 000 medarbetare och verksamhet i 120 länder. G4S Norge är rikstäckande och marknadsledande i Norge på högkvalificerade säkerhetssystem till bl a handeln, industrin, offentliga myndigheter, olja och gas, transport och logistik, hamnar och flygplatser, samt finansiella institutioner.

– Ett samarbetsavtal med Norges marknadsledande aktör inom säkerhetslösningar är en fantastisk start på vår kommande nordiska expension. G4S är mycket kunniga och framgångsrika inom säkerhetslösningar. Våra verksamheter kompletterar varandra och tillsammans kan vi nu erbjuda den norska marknaden de allra bästa och mest moderna säkerhetslösningarna. Jag ser fram emot vårt samarbete som kommer att öppna nya möjligheter för såväl oss som för G4S Norge, säger Jörgen Söderlund, VP Strategic Alliances, Nyx Security.

Nyx intelligenta lösningar bygger på Revisec, Nyx innovativa säkerhetsplattform baserad på egenutvecklad och världsledande intelligent videoanalys av händelseförlopp i realtid. Kamerorna kan när det händer upptäcka avvikande händelseförlopp, t ex intrång eller avvikelser från rutter och processer, och då larma operatörer som beslutar om omedelbara åtgärder. Systemen möjliggör effektiv dygnet runt-bevakning året om till en låg kostnad och förebygger och dokumenterar skadegörelse, stölder och olyckor.

– Avtalet mellan G4S Norge och Nyx Security ger G4S Norge möjligheten att erbjuda avancerad videoanalys i realtid anpassat till alla våra kundsegment. Nyx lösning har flera efterfrågade funktioner som vi tills nu inte kunnat erbjuda inom G4S produkt- och tjänsteportfölj. Med Nyx Revisec kommer G4S att bli en mer komplett leverantör än tidigare. G4S kunder kommer i och med samarbetet med Nyx Security att erhålla ett ökat värde i sina nya såväl som existerande säkerhetslösningar, säger Jan Terje By, CTO, G4S Norge.

För ytterligare information kontakta:

Jörgen Söderlund

VP Strategic Alliances, Nyx Security

Mobiltelefon: (+46)72-249 33 33

Epost: jorgen.soderlund@nyx.se

Jan Terje By

CTO, G4S Norge A/S

Telefon: (+47) 23 00 53 01

Epost: jan.terje.by@no.g4s.com

Foto på Jörgen Söderlund finns på http://www.nyx.se/pages/about-nyx/corporate-management/. Foto på Nyx kameracentral finns på http://www.nyx.se/pages/press/bildbank/.

Om Nyx Security

Nyx Security är ett snabbväxande svenskt säkerhetsföretag som tillhandahåller innovativa säkerhetslösningar och bemannade kameracentraler baserade på egenutvecklad och världsledande intelligent videoanalys av händelseförlopp i realtid. Kunderna finns inom branscher som bank, handel, återvinningscentraler, bensinstationer, transport, fastigheter, industri, bygg, samt kommuner och andra offentliga verksamheter (t ex skolor).

Nyx högteknologiska säkerhetslösningar inkluderar bl a intelligenta kameror som i realtid kan läsa av avvikande händelseförlopp, t ex intrång, eld, vattenläckage eller avvikelser från rutter och processer, och då larma operatörer som beslutar om påföljande åtgärder. Systemen möjliggör effektiv dygnet runt-bevakning året om till en låg kostnad och förebygger och dokumenterar skadegörelse, stölder och olyckor.

Nyx Security grundades 2001 och blev 2008 Sveriges första auktoriserade kameracentral med visuell bevakning i realtid. Se www.nyxsecurity.com. Företagets grundare och VD, Andreas Johansson Österberg, utnämndes 2011 till Årets Säkerhetsentreprenör.
Om G4S i Norge

G4S i Norge är leverantör av trygghets- och säkerhetstjänster till privatpersoner, företag och organisationer. Företagets kompetens används också för att identifiera eventuella risker och utveckla tjänster och lösningar för att hantera dem. Den norska verksamheten omsätter 1,2 miljarder norska kronor årligen och sysselsätter 2 500 hel- och deltidsanställda.