x

What future are you building?

Get insights from our founders and portfolio news straight to your inbox.

  • Portfolio News
  • 02 January 2012
  • 10 min read
  • Words: Northzone

Northzone investerer i The Online Backup Company

(Oslo, 02/01/2012) – I løpet av seks år med organisk vekst har The Online Backup Company vokst til å bli Norges ledende selskap innen Online Backup og Disaster Recovery løsninger. Med 4000 kunder, 35 ansatte og en omsetning på nesten 50 millioner kroner retter selskapet nå blikket mot Europa.
Northzone går aktivt inn

I en rettet emisjon har Northzone med partnere investert 30,5 MNOK i The Online Backup Company AS. “The Online Backup Company er et meget spennende selskap som vi har fulgt over en tid. Selskapet har bevist at fokusert nisjetenking innenfor IT løsninger gir meget gode resultater i Norge, og vi har stor tro på at konseptet til The Online Backup Company vil også kunne hevde seg på det europeiske markedet”, sier Tellef Thorleifsson, co-founder og Partner i Northzone Venture.


Økt kompetanse til styret

The Online Backup Company AS skal ekspandere til flere land i Europa. Sverige og Tyskland er de to første markedene selskapet går sterkt inn i. I anledning ekspansjonen styrkes selskapets Styre med flere medlemmer og relevant erfaring. Tellef Thorleifsson, Partner i Northzone Ventures, Rolf Assev med 12 års fartstid som Chief Strategy Officer i Opera Software AS og Peter Larsson, tidligere CEO i EpiServer går alle inn i Styret.

“Dette er en ytterligere trygghet for våre kunder og partnere, at de har valgt riktig løsning og en sikker tjenesteleverandør” sier CEO Alexander Hagerup. “For de fleste bedrifter i dag utgjør IT-systemene med tilhørende filer og databaser den største verdien i et selskap, og ved tap av data eller nedetid påløper det store kostnader. Vi passer på at våre kunder er sikret mot dette” tilføyer Hagerup som gleder seg til å jobbe i Europa de neste årene.
Stor etterspørsel etter sikre cloud tjenester

Cloud- eller skytjenester har tatt markedsandeler fra de tradisjonelle leveransemodellene de siste årene. Etterspørselen etter filhåndtering, backup og beredskap levert fra skyen er sterkt økende etter som noen løsninger er i ferd med å bli anerkjent som sikre hos IT-partnere og beslutningstakere.

Morgan Stanley i sin forskning forventer at markedet for skytjenester vil ha en årlig vekst på 30% til 50% de neste 3 årene og IDC forventer at markedsstørrelsen på verdensbasis for skylagring vil nå seks milliarder dollar i 2013 en økning på omlag 150% fra 2009. (MS Mai 2011, IDC september 09).
For mer informasjon ta kontakt med: Alexander Hagerup, CEO i The Online Backup Company AS, telefon +47 21 55 61 20.
Om The Online Backup Company AS (OBC)
The Online Backup Company AS er Norges største leverandør av Online backup og Disaster Recovery løsninger til private og offentlige virksomheter. Selskapet ble startet av to norske gründere i 2005 og har siden starten hatt en total vekst på 1221%. Selskapets kundeportefølje teller idag ca 4000 bedriftskunder. I 2011 fikk OBC både være med på Deolitte`s Fast50 Norway og Fast 500 EMEA Technology List over Europas hurtigst voksende teknologibedrifter så vel som Gaselleutmerkelse for andre år på rad.
Om Northzone
Northzone er et ledende Europeisk venture fond med Nordisk forankring. Northzone har en samlet kapitalbase på ca NOK 3 mrd. Northzone investerer i oppstart og vekstselskaper innen teknologi. Innen IT har Northzone bl.a. vært aktivt engasjert i Mamut, Trolltech, Nimsoft, EpiServer og Intility. Northzone er også engasjert i ren energi, samt innen media/internett, med bl.a. Stepstone, Lastminute og Spotify. For mer info om Northzone se www.northzone.com